Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, 13. državno natjecanje osnovnoškolaca i 4. državno natjecanje srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa.

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama.

Natjecanja će se provesti u vremenskom razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine, uporabom „Prometne Učilice“, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. „Prometna Učilica“ za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a „Prometna Učilica“ za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu.

Učilica je dostupna na internet adresi http://ucilica.skole.hr. Sadržaji Prometne Učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku u AAI@EduHR sustavu, koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gornjoj web adresi.

Na natjecanju će se vrednovati uspješnost u rješavanju devet ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više se o samom natjecanju i nagradama može pročitati na http://ucilica.skole.hr, a na portalu su i detaljna Pravila natjecanja.

Sve dodatne upite vezane za natjecanje mogu se uputiti korisničkoj podršci putem e-maila na adresu prometnaucilica@skole.hr.