Kući Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci simboličan ček uručili su 28. ožujka 2018. godine predstavnici OŠ Tina Ujevića – učenik 8.a razreda Jagor Pirkić, Jasmina Vlašić, prof. tjelesne i zdravstvene kulture i Ivana Carević, prof. engleskog jezika.

Vrijednu donaciju prikupili su tijekom prošlogodišnjeg školskog Božićnog sajma, na kojemu su roditelji kupovali ručne radove koje su izrađivali njihova djeca, učenici OŠ Tina Ujevića.

Na donaciji je zahvalila stručna voditeljica Kuće Trešnjevka Ivanka Delač, koja je naglasila da će sredstva biti uplaćena za potrebe nekog od korisnika koji nastavi školovanje poslije izlaska iz ove Caritasove kuće, o čijem radu ih je podrobnije upoznala voditeljica Delač.

Novi prijatelji Kuće Trešnjevka zadržali su se u srdačnom druženju s nekoliko korisnica kuće u Nijemčanskoj 14, s kojima su se ovom prigodom upoznali.

http://www.czn.hr/vijesti/-kap-dobrote-os-tina-ujevica

 

 

 

 

 

 

 

U utorak, 7. studenog 2017. godine učenici OŠ Tina Ujevića posjetili su sajam knjiga – Interliber. Prilikom posjete Interliberu, učenici 6. i 7. razreda (Ani Koletić, Hana Jerković, Matija Ivan Pažin, Lana Pelivanski, Lara Pezelj, Ante Roglić i Lorena Žauhar) sudjelovali su u nagradnom kvizu “1800 seconds of English” u organizaciji nakladničke kuće Alfa.

Učenici su u kvizu sudjelovali pod zajedničkim imenom “Team IQ” pri čemu su osvojili 300 kuna koje je trebalo potrošiti na štandu Alfe! Svoju su nagradu utrošili tako da su sebi kupili bilježnice sa šaljivim natpisima, a ostatak novca je utrošen na knjige “Izgubljena u ormaru” autorice Melite Rundek; “Balkanska mafija” i “Martin protiv CIA-e i KGB-a” autora Dubravka Jelačića Bužimskog, te jedan časopis za koji su čuli tijekom kviza pod imenom ”Explore our world” koje su poklonili svojoj školskoj knjižnici.

Interliber