Dobrodošli na web stranice Osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba.

Obavijest
Poštovani učenici i roditelji, nastava u 2. polugodištu počinje u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. prema rasporedu A smjene – 6. i 8. razredi ujutro, 5. i 7. razredi poslijepodne.
Minecraft Education Edition
Večer matematike
U četvrtak, 6. prosinca 2018. od 18 do 20 sati u Osnovnoj školi Tina Ujevića održat će se Večer matematike. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Nadamo se da ćete nam se pridružiti i ove godine i da ćete se svi dobro zabaviti uz matematiku.
Radionice za roditelje
Centar Sirius (Bužanova 10, Zagreb) organizira besplatne radionice za roditelje u sklopu programa „Zdravo odrastanje“. Detalje o programu i prijave pogledajte ovdje.
Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./2019.
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Poštovani učenici i roditelji, u subotu, 17. studenog 2018. u 18 sati paljenjem lampaša uz ulicu grada Vukovara obilježit će se Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Pozivamo Vas da sudjelujete u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem lampaša uz ulicu grada Vukovara, te na središnjem dijelu obilježavanja, u 18.30 sati kod križanja ulice Hrvatske bratske zajednice i ulice grada Vukovara.
Peticija
Cijenjeni roditelji, srdačno Vas pozdravljamo na početku školske godine koju, na žalost, započinjemo suočeni s problemom za čije će nam rješavanje trebati i Vaša pomoć. U neposrednoj blizini naše škole nalazi se nelegalni parking na nogostupu Savske ceste kojim djeca svakodnevno prolaze u dolasku i odlasku iz škole. Stoga pokrećemo peticiju za uklanjanje nelegalnog parkinga u najkraćem mogućem roku. Ako se slažete s tekstom peticije u privitku, molimo Vas da je isprintate, ispunite i potpišete te pošaljete razrednici Vašeg djeteta. Molimo Vas da nam pomognete u nastojanju da zaštitimo ono što je najvažnije – sigurnost naše djece.

Ovdje preuzmite tekst peticije.

Nastava ruskog jezika
Poštovani učenici i roditelji, besplatna nastava ruskog jezika i kulture za učenike škole počinje 26. listopada 2018. godine, svakoga petka u terminu od 18.30 do 20.00 sati. Više detalja o nastavi ruskog jezika.
Raspored informacija
Prometna učilica
Od 1. listopada 2018. do 30. studenog 2018. traje deseto državno natjecanje svih učenika osnovnih škola i svih osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa. Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u školi od razrednika ili pedagoga. Više detalja o natjecanju pogledajte na stranicama Prometne učilice.
Danas jedemo ribu
U četvrtak, 20. rujna 2018. OŠ Tina Ujevića posjetio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u sklopu informativne kampanje „Danas jedemo ribu“. Više detalja o posjetu ministra i fotografije pogledajte ovdje.
Organizacija rada Produženog boravka
Poštovani roditelji, molimo Vas da se pridržavate dogovorene vremenske organizacije rada Produženog boravka. Učenike poziva dežurna osoba na porti. Zbog sigurnosti svih učenika škole, mole se roditelji da dočekaju dijete u stakleniku škole i da ne šetaju po hodnicima.

Odlazak učenika iz Produženog boravka:

  • 15.00 – 15.20 sati
  • 16.00 – 17.00 sati
Novi raspored sportskih aktivnosti za šk.god. 2018./2019.
Nova školska sportska dvorana
U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić položio je kamen temeljac za novu školsku sportsku dvoranu. Od 1935. godine, otkada je izgrađena, OŠ Tina Ujevića nije imala adekvatnu sportsku dvoranu. Škola broji 338 učenika i uskoro će dobiti najmoderniju sportsku dvoranu. Predviđeno je da će radovi biti gotovi za 10 mjeseci. Nakon početka radova na dvorani početi će i energetska obnova kompletne školske zgrade. Projekt rekonstrukcije i dogradnje školske dvorane je vrijedan oko 12 milijuna kuna s PDV-om. Pogledajte fotografije ovdje.
Donacija
Predstavnici OŠ Tina Ujevića, 28. ožujka 2018. uručili su voditeljici Kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci iznos od 10.000 kuna koje su učenici prikupili tijekom školskog Božićnog sajma, a sredstva će biti uplaćena za potrebe školovanja korisnika Caritasove kuće. Više detalja o ovoj donaciji možete pogledati ovdje.
Projekt vanjskog vrednovanja
U utorak, 6. ožujka 2018. godine, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gđa Maja Jukić, posjetile su Osnovnu školu Tina Ujevića i sastale se s timom za kvalitetu i ravnateljicom škole Vlatkom Mihelić te kritičkim prijateljem škole, gđom Suzanom Hitrec, kako bi predstavile pilot projekt vanjskog vrednovanja osnovnih škola i gimnazija. Više detalja o posjeti ministrice možete pogledati ovdje.
Svečana promocija
Dana 9. veljače 2018. godine, naša draga učiteljica Katarina Franjčec, po 5. puta zaredom, promovirana je u zvanje „učitelj savjetnik“. Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Čestitamo učiteljici Katarini Franjčec i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!
Posjet sajmu knjiga Interliber
Školski garderobni ormarići
Poštovani učenici i roditelji/skrbnici, od ponedjeljka, 2. listopada 2017. godine školski garderobni ormarići pušteni su u upotrebu. Želimo vam ugodno korištenje školskih garderobnih ormarića.
Popis udžbenika za školsku godinu 2018./2019.
Besplatni udžbenici
Sukladno Programu javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju za 2018. i Programu javnih potreba u srednjem odgoju i obrazovanju za 2018. Grad Zagreb će i za školsku godinu 2018./2019. osigurati besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola izvan Grada Zagreba koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu.