Dobrodošli na web stranice Osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba.

Državna natjecanja
Na Državnom natjecanju iz latinskog i grčkog jezika, koje je održano od 4. do 6. svibnja 2022. u Splitu, učenica Cvijeta Petranović Jokić osvojila je 2. mjesto iz grčkog jezika i 5. mjesto iz latinskog jezika, a učenica Ana Sikavica osvojila je 7. mjesto iz grčkog jezika i 8. mjesto iz latinskog jezika. Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici, prof. Ivoni Maleš na ovim sjajnim rezultatima!

Na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje je održano od 27. do 29. travnja 2022. u Krku, učenica Cvijeta Petranović Jokić osvojila je 6. mjesto. Čestitamo Cvijeti i njezinoj mentorici, prof. Ivani Carević na ovom sjajnom rezultatu!

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

Energetska obnova
Dana 23. ožujka 2022. održana je konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade Osnovne škole Tina Ujevića, na kojoj su sudjelovale ravnateljica škole Tanja Bakran Lesar, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Melita Borić i voditeljica projekta Andrea Sili-Bosner. Više detalja možete pronaći ovdje.
Obavijest
Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka, 7. ožujka 2022. vrijedi novi raspored ulazaka u školu koji možete preuzeti ovdje.
Obavijest
Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka, 28. veljače 2022. godine, na snazi su nove upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad odgojno-obrazovnih ustanova u školskoj godini 2021./2022.
Obavijest
Poštovani roditelji, 

obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Sukladno navedenom, u nastavku možete preuzeti:

Prometna učilica
Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih škola održava se od 20.1. do 12.3.2022. Uključite se i osvojite vrijedne nagrade. Sve detalje natjecanja možete vidjeti ovdje: https://ucilica.skole.hr/
Humanitarna akcija
Dragi učenici i dragi roditelji!

Već dugi niz godina imamo običaj u blagdanske dane organizirati akciju „Kap dobrote“. U ova izazovna vremena kad nismo u mogućnosti organizirati tradicionalni „Božićni sajam“, odlučili smo se razveseliti umirovljenike Doma za starije Sveti Josip, što smo i prošle godine učinili i u čemu ste nam svesrdno pomogli. Kako su se prošle godine najviše razveselili slatkišima, skupili smo slatkiše i kavicu i naša učiteljica Nina Birolla Nikolić krenula ih je odvesti u dom. Učenici 7.B razreda koji su imali sat razrednika i bili su vani, spontano su se uključili, napravili „špalir“ i pomogli spremiti sve stvari za što zaslužuju svaku pohvalu. Umirovljenici su bili presretni, a i mi jer smo ipak uspjeli učiniti nešto dobro.

Hvala svima na sudjelovanju i svako dobro!

Državno natjecanje iz matematike
Na Državnom natjecanju iz matematike održanom 26. listopada 2020. godine, naš bivši učenik Mihovil Petrić, kao predstavnik OŠ Tina Ujevića, osvojio je 2. mjesto u Republici Hrvatskoj u kategoriji učenika 8. razreda. Čestitamo Mihovilu na ovom vrhunskom uspjehu!
Dan sigurnijeg interneta
U utorak, 11. veljače 2020. u OŠ Tina Ujevića obilježen je Dan sigurnijeg interneta.
Otvorenje nove sportske dvorane
U četvrtak, 19. rujna 2019. godine, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić otvorio je novu sportsku dvoranu Osnovne škole Tina Ujevića. Fotografije i više detalja pogledajte ovdje.
Sufinanciranje prehrane učenika i produženog boravka
Natjecanja učenika
U školskoj godini 2018./2019. čak 35 učenika OŠ Tina Ujevića sudjelovalo je na županijskoj ili državnoj razini školskih natjecanja. Četvero naših učenika plasiralo se na državnu razinu natjecanja iz matematike, fizike, kemije, geografije i latinskog jezika. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima koji su ostvarili ove hvalevrijedne rezultate! Detaljnije o natjecanjima učenika pogledajte ovdje.
Hrvatsko-ruska čarolija
Naša škola i ove školske godine nastavlja projekt Hrvatsko-ruska čarolija u suradnji sa školom No. 351 iz Sankt – Peterburga. Više detalja o projektu pogledajte ovdje.
Minecraft Education Edition
Danas jedemo ribu
U četvrtak, 20. rujna 2018. OŠ Tina Ujevića posjetio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u sklopu informativne kampanje „Danas jedemo ribu“. Više detalja o posjetu ministra i fotografije pogledajte ovdje.
Nova školska sportska dvorana
U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić položio je kamen temeljac za novu školsku sportsku dvoranu. Od 1935. godine, otkada je izgrađena, OŠ Tina Ujevića nije imala adekvatnu sportsku dvoranu. Škola broji 338 učenika i uskoro će dobiti najmoderniju sportsku dvoranu. Predviđeno je da će radovi biti gotovi za 10 mjeseci. Nakon početka radova na dvorani početi će i energetska obnova kompletne školske zgrade. Projekt rekonstrukcije i dogradnje školske dvorane je vrijedan oko 12 milijuna kuna s PDV-om. Pogledajte fotografije ovdje.
Donacija
Predstavnici OŠ Tina Ujevića, 28. ožujka 2018. uručili su voditeljici Kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci iznos od 10.000 kuna koje su učenici prikupili tijekom školskog Božićnog sajma, a sredstva će biti uplaćena za potrebe školovanja korisnika Caritasove kuće. Više detalja o ovoj donaciji možete pogledati ovdje.
Projekt vanjskog vrednovanja
U utorak, 6. ožujka 2018. godine, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gđa Maja Jukić, posjetile su Osnovnu školu Tina Ujevića i sastale se s timom za kvalitetu i ravnateljicom škole Vlatkom Mihelić te kritičkim prijateljem škole, gđom Suzanom Hitrec, kako bi predstavile pilot projekt vanjskog vrednovanja osnovnih škola i gimnazija. Više detalja o posjeti ministrice možete pogledati ovdje.
Svečana promocija
Dana 9. veljače 2018. godine, naša draga učiteljica Katarina Franjčec, po 5. puta zaredom, promovirana je u zvanje „učitelj savjetnik“. Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Čestitamo učiteljici Katarini Franjčec i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!