Dobrodošli na web stranice Osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba.

 

Obavijest o upisima u 1. razred 2023./2024.

Poštovani roditelji,

na sljedećoj poveznici možete pročitati obavijest o upisima u 1. razred 2023./2024.

Obavijest o upisima u 1. razred 2023.2024.

 

Obavijest za sportske aktivnosti - 10.12.2022.
Dragi učenici,
u subotu 10.12.2022. sportske aktivnosti neće se održavati zbog odlaska na natjecanje.
Večer matematike - 1.12.2022.
Ovim vas putem srdačno pozivamo ovaj tjedan na Večer matematike.
Večer matematike održat će se u četvrtak 1.12.2022. godine.
Za razrednu nastavu počinje u 18.00 sati na prvom katu.
Za predmetnu nastavu počinje u 18.40 sati na drugom katu u učionicama 5 i 6.
Obavijest za sportske aktivnosti - 26.11.2022.
Dragi učenici,
u subotu 26.11.2022. sportske aktivnosti neće se održavati zbog odlaska na natjecanje.
Obavijest 18.11.2022.

Poštovani roditelji,

dana 18.11.2022. godine neće se održavati nastava zbog obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Posjet učenika OŠ Tina Ujevića Fakultetu elektrotehnike i računarstva
Nakon gotovo tri godine epidemiološke pauze učenici sedmih razreda naše škole su 24. listopada i 2. studenog 2022. godine ponovo imali priliku dio izborne nastave informatike odslušati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Time smo obilježili europski tjedan kodiranja („Europe Code Week“), koji se standardno održava u mjesecu listopadu. Istovremeno, sudjelovali su i u projektima „Rasti u znanosti“ i „ŠUZA“ kojima se nastoji popularizirati STEM područje među učenicima osnovnih škola. Radionice je vodio doc. dr. sc. Tomislav Jagušt.
Učenici su programirali simpatične Codey Rocky robote, razvijali kreativni i logički način razmišljanja, te primijenili znanje kodiranja. U nastavku pogledajte kako je bilo na radionicama.
 
Ivan Pavičić, prof. informatike
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 
        
 
Obavijest za sportske aktivnosti  za srijedu, 26.10.2022.

Dragi učenici, u  srijedu, 26. listopada 2022. godine, sportske aktivnosti neće se održavati zbog odlaska na prvenstvo grada Zagreba u krosu. 

Fotografski natječaj za učenike - objava rezultata

Dragi naši učenici i roditelji!

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas kako je na foto natječaj pristigao veliki broj izuzetno kvalitetnih fotografija te je naš žiri imao težak zadatak pri odabiru izlagača i pobjednika.

Izabrano je ukupno 10 izlagača, 5 iz razredne i 5 iz predmetne nastave.

Učenici koji izlažu radove bit će osobno obaviješteni, baš kao i dobitnici nagrade Milan Daniel Jurić.

Otvorenje izložbe i uručivanje nagrada održat će se u petak 14.10.2022. u 13 sati, u stakleniku škole.

Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da dođu na kratko druženje i obilježavanje godišnjice smrti našeg Jurića.

Obavijest za sportske aktivnosti

Dragi učenici, u subotu, 7. listopada 2022., sportske aktivnosti neće se održavati zbog odlaska na međuškolske sportske susrete. Obratite pozornost na rasporede sportskih aktivnosti jer je došlo do promjena.

Fotografski natječaj za učenike

Dragi učenici,

bliži se tužan dan, dan kada smo prije godinu dana ostali bez svima omiljenog učitelja i kolege, našeg dragog Jurića.  Uvijek nasmijan, pun zanimljivih priči, Jurić je imao nebrojeno puno zanimacija i hobija. Jedan od njih bila je ljubav prema videu i fotografiji. Kako bi primjereno obilježili godišnjicu smrti omiljenog učitelja,  odlučili smo to učiniti u njegovom stilu – osmjehom i druženjem!

Organizirali smo fotografski natječaj za učenike od 1. do 8. razreda, a pobjednici natječaja osvojit će nagradu „Milan Daniel Jurić“. Natječaj je organiziran u dvije kategorije – za predmetnu i za razrednu nastavu.

Učenici koji žele sudjelovati na natječaju trebaju poslati jednu digitalnu fotografiju, koju su snimili unutar godinu dana, na temu po izboru.

Učenici od 5. do 8. razreda fotografije šalju učiteljici likovne kulture na  nikolic.romana@gmail.com

Učenici od 1. do 4. razreda fotografije šalju učiteljici Aleni  Kundid na  alena12k@gmail.com

Fotografije trebaju biti poslane do nedjelje, 9.10.2022., u ponoć.

15.10.2022. obljetnica je smrti našeg dragog Jurića te ćemo u njegovu čast održati izložbu najboljih deset fotografija. Nagrade „Milan Daniel Jurić“ osvojit će dvije fotografije, svaka iz jedne kategorije.

Izložba će biti u stakleniku, a druženje i otvorenje izložbe održat će se u petak, 14.10.2022. Točno vrijeme objavit ćemo naknadno.

Raspored sportskih aktivnosti u šk. god. 2022./2023.

Poštovani učenici i roditelji, ovdje možete vidjeti raspored aktivnosti “Vikendom u sportske dvorane” u školskoj godini 2022./2023.

Raspored sportskih aktivnosti u A smjeni u šk. god. 2022./2023.

Raspored sportskih aktivnosti u B smjeni u šk. god. 2022./2023.

 

 

Sportski dan
U srijedu, 15 lipnja 2022. održan je Sportski dan, na kojemu su održana međurazredna sportska natjecanja, zaslužnim učenicima – sportašima dodijeljene su diplome, a nastupili su: Plesna grupa B Residence, čije članice su i naše bivše učenice, članovi kluba MNK Futsal Dinamo Zagreb i članovi kluba Krav Maga centar Zagreb.

Državna natjecanja
Na Državnom natjecanju iz latinskog i grčkog jezika, koje je održano od 4. do 6. svibnja 2022. u Splitu, učenica Cvijeta Petranović Jokić osvojila je 2. mjesto iz grčkog jezika i 5. mjesto iz latinskog jezika, a učenica Ana Sikavica osvojila je 7. mjesto iz grčkog jezika i 8. mjesto iz latinskog jezika. Čestitamo našim učenicama i njihovoj mentorici, prof. Ivoni Maleš na ovim sjajnim rezultatima!

Na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje je održano od 27. do 29. travnja 2022. u Krku, učenica Cvijeta Petranović Jokić osvojila je 6. mjesto. Čestitamo Cvijeti i njezinoj mentorici, prof. Ivani Carević na ovom sjajnom rezultatu!

Na Državnom natjecanju iz matematike, koje je održano od 10. do 12. svibnja 2022. u Vodicama, učenik Ivor Vukmanović osvojio je 18. mjesto. Čestitamo Ivoru i njegovom mentoru, prof. Silviju Vukušiću, na ovom sjajnom rezultatu!

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.Energetska obnova
Dana 23. ožujka 2022. održana je konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade Osnovne škole Tina Ujevića, na kojoj su sudjelovale ravnateljica škole Tanja Bakran Lesar, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje Melita Borić i voditeljica projekta Andrea Sili-Bosner. Više detalja možete pronaći ovdje.


Obavijest
Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka, 7. ožujka 2022. vrijedi novi raspored ulazaka u školu koji možete preuzeti ovdje.

Obavijest
Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka, 28. veljače 2022. godine, na snazi su nove upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad odgojno-obrazovnih ustanova u školskoj godini 2021./2022.

Otvorenje nove sportske dvorane
U četvrtak, 19. rujna 2019. godine, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić otvorio je novu sportsku dvoranu Osnovne škole Tina Ujevića. Fotografije i više detalja pogledajte ovdje.

Sufinanciranje prehrane učenika i produženog boravka

Hrvatsko-ruska čarolija
Naša škola i ove školske godine nastavlja projekt Hrvatsko-ruska čarolija u suradnji sa školom No. 351 iz Sankt – Peterburga. Više detalja o projektu pogledajte ovdje.


Minecraft Education Edition


Nova školska sportska dvorana
U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić položio je kamen temeljac za novu školsku sportsku dvoranu. Od 1935. godine, otkada je izgrađena, OŠ Tina Ujevića nije imala adekvatnu sportsku dvoranu. Škola broji 338 učenika i uskoro će dobiti najmoderniju sportsku dvoranu. Predviđeno je da će radovi biti gotovi za 10 mjeseci. Nakon početka radova na dvorani početi će i energetska obnova kompletne školske zgrade. Projekt rekonstrukcije i dogradnje školske dvorane je vrijedan oko 12 milijuna kuna s PDV-om. Pogledajte fotografije ovdje.

Donacija
Predstavnici OŠ Tina Ujevića, 28. ožujka 2018. uručili su voditeljici Kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Trešnjevci iznos od 10.000 kuna koje su učenici prikupili tijekom školskog Božićnog sajma, a sredstva će biti uplaćena za potrebe školovanja korisnika Caritasove kuće. Više detalja o ovoj donaciji možete pogledati ovdje.

Projekt vanjskog vrednovanja
U utorak, 6. ožujka 2018. godine, ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak i ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, gđa Maja Jukić, posjetile su Osnovnu školu Tina Ujevića i sastale se s timom za kvalitetu i ravnateljicom škole Vlatkom Mihelić te kritičkim prijateljem škole, gđom Suzanom Hitrec, kako bi predstavile pilot projekt vanjskog vrednovanja osnovnih škola i gimnazija. Više detalja o posjeti ministrice možete pogledati ovdje.

Svečana promocija
Dana 9. veljače 2018. godine, naša draga učiteljica Katarina Franjčec, po 5. puta zaredom, promovirana je u zvanje „učitelj savjetnik“. Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Čestitamo učiteljici Katarini Franjčec i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!