22.02.2017. održana je prva radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Prva je radionica bila uvodnog tipa i na njoj je dogovreno područje susjedstva naše škole koje ćemo istraživati. Učenici su dobili individualne zadatke i, na temelju svojih područja interesa, odlučili kojim će se dijelom proučavanja i očuvanja okoliša baviti tijekom radionica.

22.03.2017. održana je druga radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Naša tema je prirodoslovna: obilazak susjedstva škole (Koturaška ulica u smjeru istoka) kako bi utvrdili ekološko stanje i utvrdili svijest o važnosti očuvanja okoliša i razvrstavanja otpada.

Osim nama najvažnije ekološke teme i pokazivanja interesa za očuvanje okoliša učenici su pokazali i snalažljivost te pristojnost na ulici i u  prometu.

4.4.2017. održan je sastanak za roditelje čija su djeca sudjelovala na radionici izrade mape susjedstva. Pomoću kratke prezentacije, roditelji su bili upoznati sadržajem i  ciljevima rada na dosadašnjim radionicama, a nakon toga su sudjelovali u razgovoru te dali svoje prijedloge za dodatne zadatke.

05.04.2017. održana je treća radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Naša tema je prirodoslovna: obilazak susjedstva škole (Savska cesta) kako bi utvrdili ekološko stanje i utvrdili svijest o važnosti očuvanja okoliša i razvrstavanja otpada. Učenici su ponovno pokazali poznavanje ekoloških tema i interes za razvrstavanje otpada u svrhu očuvanja okoliša.

10.4. održana je četvrta radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Današnja radionica održana je u učionici. Unosili smo podatke na našu Mapu susjedstva i fotkali se za istu.

26.04.2017. održana je peta radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Na našoj današnjoj radionici obilazili smo Kranjčevićevu ulicu kako bi utvrdili ekološko stanje i provjerili kako stanovnici Trešnjevke brinu o svom  okolišu. Nakon obilaska i rada na terenu vratili smo se u razred i obradili podatke koje smo sakupili.

11.5.2017. održana je šesta radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Na našoj današnjoj radionici obilazili smo Trešnjevku (Tratinsku ulicu i Trešnjevački plac) kako bi utvrdili ekološko stanje i utvrdili svijest o važnosti očuvanja okoliša i razvrstavanja otpada.

24.05.2017. održana je sedma radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

05.06.2017. održana je osma radionica izrade mape susjedstva („Community mapping“).

Na radionicama smo dorađivali mapu i ilustracije te unosili sve podatke na mapu.

7.7.2017. održan je okrugli stol za roditelje i učenike koji su sudjelovali na radionicama izrade mape susjedstva, gdje je uz kraću prezentaciju cjelokupnog programa radionice obavljena i završna evaluacija radionice. Roditelji su mogli pogledati i prezentaciju završnog produkta (mape) koju su prezentirali učenici po područjima svoja djelovanja na stvaranju mape.

Preuzmite prezentaciju “Mapa susjedstva”