Stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta (nadležni liječnik škole – specijalist školske medicine i djelatnici škole: stručni suradnik pedagog i stručnjak edukacijsko-rehabilitacijskoga profila, te učitelj razredne nastave) utvrđuje psihofizičko stanje djeteta radi:

  • redovitoga upisa u prvi razred osnovne škole,
  • prijevremenoga upisa u prvi razred osnovne škole,
  • odgode upisa u prvi razred osnovne škole,
  • utvrđivanja primjerenog programa osnovnog obrazovanja za dijete s teškoćama u razvoju
  • privremenog oslobađanja od već započetog školovanja
  • ukidanje rješenja o primjerenom programu osnovnog obrazovanja za učenika s teškoćama u razvoju
  • uključivanje učenika u pripremnu ili dopunsku nastavu hrvatskog jezika.

Roditelji odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole trebaju se javiti liječniku Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” nadležnom za osnovnu školu na čijem se upisnom području nalaze, odnosno gdje imaju prijavljeno prebivalište, odnosno boravište.

Na čijem upisnom području se nalazi određena adresa možete provjeriti u dokumentu: Upisna područja osnovnih škola Republike Hrvatske.

Koja školska ambulanta je nadležna za određenu školu možete provjeriti u dokumentu: Raspored rada timova Službe za školsku i adolescentu medicinu.

Upisno područje Osnovne škole Tina Ujevića obuhvaća sljedeće adrese:

Bednjanska, Brozova, Crnatkova, Dobranska, Galovačka, Kašinska, Koranska, Koturaška cesta, Kranjčevićeva od broja 1 do 25 i od broja 2 do 4B, Kupska, Miramarska cesta od broja 1 do 23 i od broja 2 do 22, Miramarski podvožnjak, Mrežnička, Paromlinska cesta od broja 5 do 25 i od broja 2 i broj 2, Plitvička, Radonjska, Savska cesta od broja 21 do 31 i od broja 12 do 56, Savska cesta od broja 33 do 77, Sutlanska, Tratinska od broja 1 do 39 i od broja 2 do 36, Trg Dražena Petrovića, Trg Stjepana Radića, Ulica grada Vukovara od broja 31 do 43A, Unska, Zelinska.

Nadležna liječnica za Osnovnu školu Tina Ujevića je:

Branka Puškarić Saić, dr.med.
Služba za školsku i sveučilišnu medicinu
Odsjek Trnje – Kruge 44
tel. 01/6156-019
e-mail: Branka.Puskaric-Saic@stampar.hr

Radno vrijeme školske liječnice:
parni datumi – poslijepodne od 14 do 18 sati
neparni datumi – prijepodne od 8 do 12 sati

Djeca s teškoćama u razvoju

Djeca školski obveznici u školskoj godini 2022./2023. s već utvrđenim teškoćama u razvoju, odnosno djeca koja su imala odgodu upisa u prvi razred, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u 1. razred, u vremenu od 1. veljače do 15. travnja 2022. godine, kako bi im se pravovremeno odredila primjerena programska i profesionalna potpora.

Prijevremeni upis u 1. razred

Za dijete koje će od 1. travnja do kraja tekuće školske godine navršiti šest godina, roditelj može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Gradskom uredu za obrazovanje za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program roditelj dostavlja osim zahtjeva i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Obrazac zamolbe za upis djeteta u školu izvan upisnog područja.

Ako vas zanima više, pogledajte:

Predupisi u 1. razred za školsku godinu 2022./2023.

Zrelost djeteta za upis u školu

Središnji državni portal – upisi u prvi razred