I ove školske godine naša škola aktivno sudjeluje u aktivnostima Croatian Makers robotičke lige, jedne od aktivnosti koje provodi udruga IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih).

U zadnje tri godine učenici naše škole postizali su odlične rezultate u CM ligi, posebno u školskoj godini 2018./2019. kada su bili pozicionirani na prvom mjestu regije, te zahvaljujući tome u svibnju 2019. sudjelovali na Superfinalu CM lige. To je svojevrsno državno natjecanje na kojem sudjeluju najbolji timovi svih regija Hrvatske. Taj plasman ostvarili su sada već bivši učenici naše škole: M. Golubić, A. Roglić, N. Nobilo i M. Horvat, te tada novi članovi tima N. Glunčić i V. Valkaj, koje ovim putem pohvaljujemo i čestitamo na svemu ostvarenom.

Na temelju tih i ostalih rezultata koje su učenici naše škole postizali u protekle tri godine i njihove velike motivacije, u proljeće 2019. godine dobili smo poziv od udruge IRIM za sudjelovanjem na 2019 MakeX European Open natjecanju koje se ove godine održalo 12. listopada u Zagrebu. Sad već iskusni N. Glunčić i V. Valkaj činili su tim koji je pod imenom „TinBOTics“ predstavljao našu školu. U dugotrajnim pripremama  marljivim radom stekli su vještine rješavanja problema, stvaranja alternativnih rješenja, učvrstili poznavanje računalnog načina razmišljanja, upoznali svijet moderne tehnologije, i kao možda najbitnije, upoznali snagu i prednosti timskog rada. Na natjecanju su osvojili 36. mjesto od ukupno 80 pozvanih natjecateljskih timova iz Hrvatske i regije, na čemu im od srca čestitamo. Ovdje možete vidjeti logo našeg tima, kao i par fotografija sa samog natjecanja.

 

 

Naš robot spreman za natjecanje.

 

 

 

2019 MakeX European Open natjecatelji 12. listopada 2019., Zagreb

 

 

Na slijedećem linku možete pogledati više kako je bilo na natjecanju:

https://croatianmakers.hr/hr/project/makex-european-open-2019-rezultati/

CM liga 2019./2020.

CM liga trenutačno broji preko 550 članova (škola, knjižnica, udruga, edukacijskih ustanova) u Hrvatskoj, podijeljenih u 35 regija. Zagreb je podijeljen u 4 regije, a naši učenici sudjeluju u regiji Zagreb 1 koja ukupno broji 16 škola, u kategoriji starije dobne skupine. Upravo je u tijeku 1. kolo od ukupno planiranih 4 za ovu školsku godinu. Na slijedećem linku možete vidjeti planirane aktivnosti CM lige za školsku godinu 2019./2020.:

https://croatianmakers.hr/hr/project/plan-natjecanja-natjecaja-i-drugih-dogadaja-irim-a-u-sk-god-2019-20/

Čestitamo svim našim učenicima na dosadašnjim odličnim rezultatima !!!

Ivan Pavičić, prof.