Učenici Osnovne škole Tina Ujevića, Gita Gluhak Magdić, Roko Krmpotić i Ema Vlajčević, osvojili su 1. mjesto na Državnom natjecanju u debati, održanom u subotu, 13. svibnja 2017. u OŠ Vežica u Rijeci. Čestitamo prvacima države na postignutom uspjehu!

 

Učenik Osnovne škole Tina Ujevića i velika nada hrvatskog tenisa, Patrik Jurina u srpnju i kolovozu samo je potvrdio svoju iznimno visoku vrijednost. Izvanrednim igrama i rezultatima iznova je pokazao da je u svome godištu u najužem europskom vrhu.

Najprije je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do finala međunarodnog turnira u Otočcu (Slovenija) osvojivši usput parove, zatim je u Austriji pobijedio i u singlu i u paru, da bi sredinom kolovoza briljantnim igrama (zajedno sa Splićaninom Prižmićem i Osječaninom Dodigom) s Hrvatskom stigao do naslova momčadskog prvaka Europe zabilježivši sedam pojedinačnih pobjeda uz samo jedan poraz te svih šest pobjeda u igri parova.

Eto, ovoga je ljeta Patrik na spomenutim velikim natjecanjima u singlu zabilježio čak 17 pobjeda (samo dva poraza) uz čistih 15-0 u parovima. Kad se sve to zbroji dolazimo do zaista fascinantnog 32-2 omjera.

Velike čestitke Patriku na svim ovim sjajnim rezultatima!