Naša škola i ove školske godine nastavlja projekt Hrvatsko-ruska čarolija u suradnji sa školom No. 351 iz Sankt – Peterburga.

Cilj projekta je upoznavanje naših učenika s posebnostima, običajima i kulturnom baštinom Rusije. Tijekom trajanja projekta održavat ćemo video vezu preko Skype-a pri čemu ćemo upoznavati jedni druge i raspravljati o različitim temama s kojima ćemo upoznavati drugu kulturu i običaje. U planu su i razmjene učenika i učitelja tijekom školske godine.

Dodatni poticaj za provođenje ovog projekta je održavanje ruskog jezika kao izvanškolske aktivnosti za učenike viših razreda naše škole.

U sklopu projekta Hrvatsko-ruska čarolija tijekom Dana zamjene uloga snimili smo film kako bismo školi iz Sankt-Petersburga predstavili svoju školu.
Film možete pogledati u prilogu.

 

U srijedu, 6. veljače 2019. održana je prva videokonferencija između učenika i učitelja iz škole No. 351 iz Sankt – Peterburga i učenika i učitelja iz OŠ Tina Ujevića iz Zagreba. Na videokonferenciji učenici su, između ostaloga, jedni drugima održali prezentacije blagdana u Rusiji i Hrvatskoj, te su odigrali kviz o blagdanima u Rusiji i Hrvatskoj.

Ispod pogledajte novogodišnju čestitku koju su nam poslali prijatelji iz škole No. 351 iz Sankt – Peterburga.