Projekt „Priđi bliže, nije dosadno“ dio je prioritetnog projekta „STEM“ u šk. godini 2018./2109. u kojem, drugu godinu zaredom, sudjeluju učenici trećih razreda OŠ Tina Ujevića uz vodstvo učitelja predmetne nastave matematike, biologije, kemije i fizike, uz podršku razrednika i učitelja u produženom boravku spomenutih razreda. Projekt je zamišljen kao niz radionica koje se održavaju tijekom čitave nastavne godine u kojima se učenici već u ranijoj dobi, na njima prilagođen način, upoznaju s pojavama, zakonitostima, procesima i sadržajima prirodoslovno-matematičkih sadržaja koji se uče u predmetnoj nastavi osnovne škole. Cilj projekta je povećanje interesa učenika za prirodoslovlje i matematiku, razvoj logičkog načina razmišljanja, mašte i kreativnosti, razvoj kritičkog razmišljanja, zaključivanja na temelju opažanja, sposobnosti samostalnog i timskog izvođenja pokusa, povezivanje problema s vlastitim iskustvom, različitim područjima znanosti i svakodnevnim životom.

Ove školske godine, učenici su do sada prisustvovali radionicama iz kemije i fizike gdje su se upoznavali sa svojstvima kiselina i lužina, električnim nabojima, učincima električne struje, izrađivali elektromagnete.

U nadolazećim mjesecima učenike očekuju zanimljive radionice matematike, biologije i fizike, a sve se planira završiti u kasno proljeće jednom zajedničkom radionicom.

U nastavku pogledajte kako je bilo na do sada održanim radionicama.