U četvrtak, 20. rujna 2018. OŠ Tina Ujevića posjetio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, u sklopu informativne kampanje „Danas jedemo ribu“.

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je informativnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta, ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece.

Oko 40.000 paketa sljedeći tjedan stiže u 2.000 hrvatskih škola. Paket koji će dobiti svaki prvašić sadrži: konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu „Danas jedemo ribu“.